ccscol2s.gif (7957 bytes)

Cadillac Club Sweden
Sveriges i särklass trevligaste Cadillac klubb!

Ur 2006 års fotoalbum... (del 3, aug - dec)
Sidan uppdaterad 2006.12.19

Del 1, jan - maj     Del 2, juni - juli     Del 3, aug - dec

JULBORD på 5 platser samtidigt den 4 dec. 2006.
Här nedan presenterar vi några bilder från varje plats.
------------------------------------------------------------------

Julbord i Stockholm. Scandic Star hotell i Sollentuna med 70 st deltagare. Ett fantastiskt julbord med allt man kan önska sig - mycket fräscht & gott. Gemytlig stämning och gott om plats i trevlig atmosfär. Efter middagen åkte vi 8 trappor upp till konferensavdelningen där vi hyrt in oss. Vi informerade om nyheter som t.ex. en ny mycket mjuk och skön skinnväst med vårt klubbemblem på ryggen - en produkt som kommer att kunna beställas under våren 2007. Vi visade film på storbildsskärm från Cadillac Big Meet i Tyskland, pratade och hade trevligt till fram på småtimmarna. Några av oss drog sig tillbaka i de 12 dubbelrum som var reserverade och övriga åkte hem. En mycket lyckad kväll.
Ett extra TACK till Peter som tagit de fina bilderna.

Julbord i Karlstad. Vi fick ett mycket trevligt Julbord tillsammans med Christer Carlson och Hans Bergström från V8-shopen och Auto Arc. Vi fick se alla modeller av Cadillac, utom Escalade. Cadillac XLR blev nog de flestas favorit, detta trots att både en Corvette C6 cab och en Z06 också fanns till salu. Möjligheten att välja mellan tak och nercabbat, samt den futuristiska formgivningen blev utslagsgivande. Det faktum att man inom familjen också bedriver vinimport gjorde att vi fick tillfälle att smaka fina viner från Rioja. Därefter väntade välfyllda fat med utsökt italiensk kokkonst på restaurang Via Appia. Den nyöppnade restaurangen har en alldeles ny vinbar. Man köper ett kort i kassan och kan sedan köpa den mängd och sort man vill ha från ett 20-tal automater. Vi fick också besöka den ännu inte öppnade övervåningen “Kupolen” till restaurangen. Fint, lugnt, avskilt och med härlig utsikt över staden. Garanterat ett populärt ställe när de öppnar. Vi har alltså redan varit där. Stort TACK till Mats för ett fint arrangemang.

 

Julbord i Alingsås. CCS Södra på Västkusten avhöll traditionellt julbord även detta år, denna gång på restaurang Tallhyddan i Alingsås. Vi tillsammans med ca 150-160 andra förväntansfulla ställde oss i kön till det dignande julbordet och lät oss väl smaka av Julens delikatesser. Efter några vändor så blev vi alla ganska mätta, så den annonserade Julshowen kändes helt rätt när matsmältningen satte igång. Showartisterna satte igång en mycket proffsig julshow med allt från Julens traditionella sånger till mer Schlager och allsång tills dess Thommy Borssén med sitt band rockade loss så diskokulorna nästan gungade ner från taket. En rykande rockn´roll show som fick igång hela Cadillac gänget på balkongplats. Stort Tack till Pierre & Annelie (på bild nedan) för ett fint arrangemang.

Julbord i Leksand. En regn tung eftermiddag ute men varmt och gott i trevliga människors sällskap inomhus. Vi blev 23 st deltagare som hade trevligt och åt god mat. Vid bordet med fyra gäster två par är de som kommer från Stockholm men gästade Dalarna och då gjorde oss sällskap på Moskogen. Stort TACK till Nils-Owe för ett fint arrangemang och till Mia för bilderna.
Julbord i Helsingborg. 16 st deltagare samlades på Scandic Hotell Nord. På grund av det lilla antalet deltagare blev vi serverade ett litet men mycket gott Julbord. Stort TACK till Lars Hansson för ett fint arrangemang. Lars på bild nedan med Nathalie till vänster och Betty till höger.

CCS Södras konferens lördag / söndag 14-15 okt. 2006. Årets höstmöte var på Backagården utanför Höör i Skåne. Ett 20-tal deltagare anlände på lördagen och fick information om vad som har hänt under året. Medlemmarna utformade också vårt nya träffprogram för 2007. På kvällen åt vi en god klubbmiddag och hade en mycket trevlig gemenskap till långt in på småtimmarna. Nedan några bilder.

På söndagen åkte vi på Cruising till "Backtothe50s"
som ligger på gamla E4an söder om Markaryd. Det är vår medlem Claus Hansson som byggt upp ett fantastiskt ställe där allt är från 50-talet. Restaurant, Hotell, Stugor, Camping, Nostalgishop m.m. Det går inte att beskriva - det måste upplevas.
Här nedan några bilder och här en länk:  www.backtothe50s.se

Vår medlem fotograf Ulf Stjernbo har tagit denna bild på huvudbyggnaden.


Klubbträff i Göteborg den 10 sep. 2006. Årets sista cruising gick av stapeln i strålande sensommar väder. Målet var som vanligt själva resan men kosan styrdes mot Tallhyddans Restaurang i Nolhaga parken i Alingsås via vackra sommarvägar runt sjön Mjörn. På Tallhyddan blev vi mycket väl mottagna av Morgan med personal som tillagade allt vad vi kunde önska. Vi inmundigade mackor och glass i solskenet och efter mycket gött tjööt så avslutades dagen med en mycket trevlig sk Äventyrsgolf. Vinnare blev Bosse på 34 slag, 2a Åke 38 slag och på delad 3e plats Agneta och Pierre. Vi skiljdes åt med förhoppning att ses snart igen. Alla såg fram mot Julbord i Dec.  även om det just nu kändes avlägset. Stort TACK till Pierre som höll i arrangemanget. Nedan några bilder från träffen.


Klubbträff i Kristinehamn den 6 sep. 2006. Så har vi hållit sommarens sista onsdagsträff. Vi blev fyra Cadillacägare, men bara två bilar. Corvetterna var pålitliga som vanligt. Nu var de åtta stycken. Det gör att vi endast en gång under sommaren varit fler än våra småsyskon. Men vi har haft mycket trevligt tillsammans. Stort TACK till Mats som höll i arrangemanget. Nedan en bild från träffen.


Klubbträff på Brostugan den 2 sep. 2006. Ett 25 tal välpolerade Cadillac kom denna varma men lite osäkra dag. Stundtals hängde regnet i luften, men vi åt räkmackor och drack kaffe som vanligt. Dagen till ära presenterades en ny Cadillac BLS med V6a och turbo. Kl:11.45 bar det av till Upplands Väsby där vi fick kartor och bilder och blev avvinkade på dagens BILD orientering. Nu bar det av på fina smala vägar runt i Vallentuna. En ordentlig regnskur satte stopp för en del av övningarna, men man får ta det som en prövning. Efter 1½ timma kom vi fram till målet, en NY Nostalgihall där vi intog en mycket god måltid. Leif & Ulf som stod för arrangemanget delade ut tre priser till de duktigaste deltagarna. Stort TACK till Leif och Ulf och Mona som ordnat med all god mat. Nedan några bilder.


Powerträff i Emmaboda den 27 aug. 2006 blev som vanligt en lyckad tillställning med massor av besöksbilar och en jättemarknad utmed hela flygfältets startbana. Nästan hela Sverige drabbades av regnväder men vi fick inte en vattendroppe över oss denna vindstilla dag vilket är nästan otroligt men sant. Kjell "Power" Gustafson jublar och gör tummen upp framför vår klubbuppställning med ca 40-talet Cadillac bilar. Stort TACK till våra distriktschefer Joakim o Stig som var CCS- klubbvärdar på denna Augustiträff i sydöstra Småland.
Här nedan några bilder.


Klubbmöte i Göteborg den 13 aug. 2006. Denna söndagen var den första i år som varslet om regn besannades. En liten tapper skara trotsade dock detta och begav sig på cruising till Fjärås Bräcka med ypperlig guidning av Georg Åkerström.
Efter guidningen intogs fika i Bräckans "Naturrum". Stort TACK till Annelie & Pierre som ordnat med ett trevligt arrangemang. Här nedan några bilder.


Wheels Nat´s på Barkarby flygfält den 12 aug. 2006. Solen sken och det var varmt i luften men som ofta när man är på ett flygfält så blåste det rejält denna lördag. Vi var på plats mellan 8 och 9 på morgonen och det var ingen kö in. Det blev ingen kö någon gång under dagen - det var inte alls lika välbesökt som förra året. Fältet var halvfullt och vi fick in c:a 70 Cadillac på vårt område. Stort TACK till Einar, Karin & Erik som mutade in vårt område och höll i arrangemanget. Här några bilder från Barkarby.


Brostugan den 5 aug. 2006. Vi var inte så många, men vi hade ändå trevligt. Crusingen gick till Lillsjön i Kungsängen där vi parkerade ända nere vid badet och gjorde vad vi kunde för att klå varandra i minigolf. Kommentarer om att ”det här var det dummaste sport jag någonsin provat” hördes. Det var vissa som inte riktigt fick den lille bollen att komma på plats. Ja, vädret behöver väl inte ens kommenteras – länge sen vi hade en sådan sommar som i år. Alla Cabbar är ute på luftning mer än vanligt. Stort TACK till medlem 1335 som skickat text och bilder.


Värmland klubbmöte i Kristinehamn tillsammans med Corvette klubben den 2 aug. 2006. Onsdagsträffen den 2 augusti blev en succé, åtminstone för våra träffkompisar i Corvetteklubben. 11 corvetter mot våra 3 Cadillacs! Ni må tro att huvuden vreds och vändes när vi cruisade på E18 från Kristinehamn till Karlstad. Väl framme på Skutbergets camping besökte vi ett holländskt dragracingteam, europaelit i promodklassen, som tillsammans med andra team kopplade av mellan tävlingar i Mantorp och Oslo. Flera av teamen stod på sina trailers och filmade oss när vi gled in! Ömsesidig respekt och glädje för fina motorfordon kändes direkt. Deras gästfrihet och generositet var mycket stor och togs tacksamt emot, eftersom himlen öppnade sig lagom till vi kom fram. Men deras stora förtällt hade kunnat rymma dubbelt så många besökare. Hårda il vara som bekant sällan länge. Medan vi väntade ut regnet studerade vi deras imponerande verkstadsutrymme. Allt som kunde göras lätt var lätt. Aluminium och lätthålsborrat, verktyg, arbetsbänkar, ja allt. Hela ekipaget drogs av en Scania, naturligtvis med V8. När regnet dragit undan plockades godbiten, en promoddragster fram. Våra värdar var mycket hjälpsamma med förklaringar och peka och visa. Start var inte att tänka på, sen kväll, allmän camping, barnfamiljer med mera. Men vi var många som gärna hade betalat en liten slant för att få lyssna till försiktig värmning. Värdarna tackades med varsin Cadillac respektive Corvette clubkeps. Ingen träff kan heller organiseras lyckosamt utan hjälp från hängivna medlemmar. I detta fall är det Kenneth & Helen Jacobsson som varit den avgörande faktorn för att vi fick till en så uppskattad träff. Deras bekantskap med Lena Dyberg från ett av de svenska dragracingteamen är hemligheten bakom möjligheten till detta besök. Stort tack till alla tre!
Stort TACK själv Mats som var med och häll i vårt arrangemang.


Du är besökare nr sen 2006.08.13