ccscol2s.gif (7957 bytes)

Cadillac Club Sweden
Sveriges i särklass trevligaste Cadillac klubb!

Ur 2006 års fotoalbum... (del 2, juni - juli)
Sidan uppdaterad 2006.08.13

Del 1, jan - maj     Del 2, juni - juli     Del 3, aug - dec


Classic Car Week i Rättvik vecka 31 - 30/7 till 6/8 2006. Många av oss har varit med om en fantastisk vecka i Rättvik, med utflykter, cruisingar och framförallt en mycket fin gemenskap. Först några bilder från vårt boende i skolan, våra nya exklusiva klubbtält, fina Cadillac och en fantastisk utsikt över Siljan.
 Flera medlemmar kom med husvagnar / husbilar.
På måndagen och onsdagen gjorde Lasse & Åke radioprogram i Rättviks Radio mellan kl:15 och 16. Grillkvällen på Rättviks Gammelgård på onsdagen blev mycket trevlig. Här ovan till höger en bild på vår grillmästare och nedan bilder från festen.
Nedan några bilder från vår cruising till Orsa Björnpark på torsdagen.
På cruisingen besökte vi Orsa Björnpark där man kan se världens största björnar - Kamtjatkabjörnen. Här finns syskonen Peter som väger 900 kg (3,10 meter hög) och här ovan ser vi Sofia som väger 450 kg.
Nedan några bilder från fredagen, då vi åkte med båten Gustav Wasa. Vi åt god mat och fick vara med om en fantastisk solnedgång på Siljan.
På lördagen ställde vi upp våra fina Cadillac på Rättviks Travbana. En mycket varm och solig dag med många extremt fina bilar. Till vårt område kom det 160 st Cadillac - en mäktig syn som måste upplevas. Nedan ett blidkollage.

Stort TACK till Mia i Falun och Nils-Owe i Orsa för ett trevligt arrangemang under vecka 31 - 2006.


 Am Car Show i Norrtälje den 15 Juli. I varmt och skönt sommarväder träffades vi vid Arninge Centrum för att gemensamt åka till Norrtälje. Vi fick ställa upp på vår vanliga plats mitt i parken - samma plats ända sedan 1994. Stort TACK till Erik som höll i trådarna. Nedan några bilder från evenemanget.


Wheels & Wings i Varberg 14 - 15 Juli I år var det strålande solsken och det bästa tänkbara Cadillac väder. På lördagen var det kö ända ut till motorvägen och många av våra medlemmar stog både två och tre timmar för att komma in. Stort TACK till Stig, Janette och Peter från Jönköping, Joakim med sonen Christoffer från Lomma, Lars & Bitte från Malmö, Pierre & Anneli från Göteborg, Einar & Karin samt Lars & Inger från Värmdö för all hjälpa med att ta hand om alla tillströmmande medlemmar. Över 150 st Cadillac kom till vår klubbparkering. Här nedan några bilder från evenemanget.
Stort TACK till arrangörerna för KLUBBPRISET på 5.000 kr.
 Vi dela också ut pris till tre mycket fina medlems bilar. Här ovan får Britt & Tommy Nilsson pris för sin mycket fina Eldorado Brougham 1958
 Mia & Stefan Wallin från Taberg fick pris för sin mycket fina Eldorado Seville 1960
 Vår Danska medlem Carsten Holmström fick pris för sin mycket fina
De Ville Convertible 1958.
Alla som ställde upp och hjälpte till intog en god middag på Stadshotellets veranda på fredagskvällen. Därefter gick vi ner till huvudgatan och tittade på cruisingen och fick känna på alla avgaser som serverades där.

Åkdon & Termos i Leksand den 11 juli 2006. Vi träffades i hällregn det var 161 tappra med paraply i högsta hugg av dessa var det 18 Cadillac. Tyvärr kunde jag inte träffa några av ägarna alla gömde sig hos vänner och bekanta i olika bilar. Stort TACK till Mia för ett trevligt arrangemang i regnvädret.

CCS Södra Göteborg´s Juli crusing 9 Juli hade som mål Storåns Café i Rävlanda ca 4 mil öster om Göteborg. Vi samlades som vanligt på Åby parkering, med redan vid 12.30 tiden inväntande finfrämmande från kungliga hufvudstaden, nämligen Lasse & Inger. (Jättetrevligt att ni kunde komma förbi framsidan.)

Cruisingen samlade 11 blanka Cadillacs som drog österut längs ljuvliga sommarvägar. Väl framme vid Storåns Cafe i Rävlanda blev vi väl omhändertagna av värdparet Romanov som serverade mackor, pajer sallader och en ljuvlig glass med jordgubbar som vi avnjöt i deras härliga sommar trädgård. Bättre än såhär blir inte svensk sommar. Stort TACK till Pierre för ett fint arrangemang. Bara njut av bilderna nedan.


Värmland Nässundets station den 5 juli 2006. Julis onsdagsträff blev ännu en liten framgång, även om vi fick se oss slagna i antale av Corvetterna med en bil så hade våra Cadillac den största vikten tillsammans. Solen sken och i den varma kvällen vid Lunedet pratade vi länge innan vi skiljdes åt. Stort TACK till Mats för ett trevligt arrangemang.

CCS Södra klubbträff i Lomma den 4 juli 2006. 11 st välpolerade Cadillac åkte iväg på Cruising på mysiga Skåne vägar till Dagstorp där Åke bjöd på kalas med kaffe & tårta dagen till ära. Stort TACK till Åke som fixade detta nu när Marie & Joakim inte kunde åka med. Bild nedan.

Brostugan den 1 juli 2006. Denna mycket varma dag kom det ett 20 tal välpolerade Cadillac till parkeringen. Man minglade runt och hade trevligt, drack kaffe, åt en räkmacka och pratade Cadillac. Någon cruising var inte planerad denna dag, men några åkte till Bilsportgaraget i Solna och några åkte hem.

Nostalgia Festival 2006 i Ronneby den 30/6 till 1/7. Huvudansvaret för Festivalen har vår medlem Kenneth Svensson som på bilden längst ner ser mycket nöjd ut när de sista bilarna lämnar denna unikt vackra park i sin bästa grönska. Träffen har varit den mest lyckade och minnesvärda med strålande högsommarväder hela tiden och publiken jättenöjda att få se alla vackra fordon. CCS klubbparkering blev helt full med 25-tal bilar och den äldsta var från 1941. Vårt klubbtält var välbesökt för att träffas o trivas med fika och kolla fotoalbum mm. Stort TACK till Stig & Joakim som höll i vårt arrangemang.
Nedan några bilder från Ronneby.


Åkdon & Termos i Leksand den 13 juni 2006. Det kom många fina bilar bilar och 255 glada som trivdes i solen bland glassar och kaffepannor. Nedan Mias nylackade Sedan och nedanför lilla Klara - nästa generation Cadillac åkare - här bredvid pappa o mammas 60a. Stort TACK till Mia för trevligt arrangemang.


Klubbmöte i Göteborg den 11 juni 2006. Denna CCS cruising blev belönad med ett väder som man bara kan drömma om!  9 st Cadillacar anlände (tom stod och väntade otåligt redan en 1/2 timme innan cruisingstart). Varav ca 60% cabbar. Vi hade denna söndag planerat en lite enklare cruising med ett stopp på Nordgården i Billdal söder om Göteborg och detta var vi inte ensamma om, parkeringen gick lite i anarkins tecken, men till slut fick alla en någorlunda laglig parkering. Nordgården bjöd på allehanda matnyttigt, en del tog söndagsmiddag andra en enkel fika, samt fyllde på kaffebrödsförråden från Nordgårdens Bakeri. Kursen styrdes hemåt med spända magar, och vi avslutade på Åbys parkering med att kika lite på alla pryttlar som CCS har att bjuda på i klubbförsäljningen, och lite debriefing med eftersnack innan vi skiljdes åt. I det stora hela, inte minst tack vare det fantastiska vädret en lyckat cruising. Stort TACK till Pierre & Anneli för ett fint arrangemang. Nedan några bilder från evenemanget.


 Nationaldagsfirande i Skänninge den 6 juni 2006. En solskensdag i Östergötland som drog mycket besökare och hela staden upplevdes som en enda stor festplats. Vi hade drygt ett 20 tal medlems bilar på vår klubbparkering och mycket hög stämning i vacker parkmiljö med fikakorgar som kom väl till pass som synes på bilderna. Stort TACK till Boie & Mia som arrangerat träffen och till Stig som hjälpte till. Här nedan fyra bilder från parken i Skänninge.


Brostugan den 3 juni 2006. Denna något blåsiga lördag kom det ett drygt 20 tal välpolerade Cadillac och vi pratade drack kaffe och åt räkmackor. Här en bild från entrén till Brostugan med vår klubbflagga vajande stolt i vinden.

Kl:12.00 startade cruisingen som i dag gick till Steninge Slott som ligger vackert beläget vid Mälaren utanför Märsta. Karin & Einar hade arrangerat en trevlig cruisingväg och beställt mat och dryck som vi åt på gårdsrestauranten. De som ville gick på guidad tur på Steninge Slott och vi andra satt och gottade oss i solskenet. Stort TACK till Karin & Einar för ett trevligt arrangemang.
Nedan en bild från vår parkering på Steninge.

Du är besökare nr sen 2006.08.06