Cadillac Club Sweden
Besök våra trevliga klubbträffar !

Ur 2012 års fotoalbum... (del 3, aug - dec)

Del 1, jan - maj     Del 2, juni - juli     Del 3, aug - dec

Julbord på Lumber & Karle i Kvänum 1-2 Dec 2012. Årets traditionsenliga Julbord avhölls denna gång på ny ort och ny lokal nämligen Hotell Lumber & Karle i Kvänum på Västgötaslätten. Intresset för denna tillställning var stort och folk från både när och fjärran hade anmält sig särskilt roligt var att vi fick besök av medlemspar från Norge som körde 32 mil för att träffa sina svenska Cadillac vänner. Vår träff började på Lördag eftermiddag med övernattning till söndag för dom som så önskade. När vi på lördagseftermiddagen närmade oss Kvänum sjönk temperaturen hastigt ner mot minus 17 gr och snödjupet bara ökade och ökade för att anta Julkortslika proportioner. Några av våra medlemmar hade redan börjat en intern bowlingturnering och andra började undersöka vad baren hade att bjuda på och oavsett vad man vände sig så var återseende och bekantskapen med nya och gamla vänner stor. Efter det att vi som skulle natta över hade installerat oss i de fräscha rummen så avhölls en kortare samling med lite information av Pierre om helgen och ett litet klubblotteri avhölls med glada vinnare. Efter intagen glöggbuffé så bänkade vi oss vi våra tre långbord och radade upp oss för att anta slaget om julbordet. Trots att hotellet var fullbokat så flöt allt på bra och vi lät oss gladeligen smaka av godsakerna som bjöds och jag kan lova att det var ingen som gick hungrig till sängs efter kvällens uppträdande av bandet ”Näst Bäst” och dans in på småtimmarna. Efter en god frukost traskade vi ut till våra bilar i minus 23gr kyla för att hacka oss in och skrapa rutor och skiljdes därefter åt var och en åt sitt håll och vi hälsade varandra en GOD JUL & GOTT NYTT ÅR och ser fram mot nästa säsong 2013 då CCS firar 20 års jubileum.  Stort TACK till Pierre & Annelie för trevligt arrangemang. 

.

.

Decembermiddag 1 dec 2012 på Wärdshuset Slipstenen, Mässbacken, Orsa. Deltagare: 3 personerVi fick en 3-rättersmeny bestående av en Toast Skagen till förrätt och varmrätten Black Rock. En unik rätt som man kan avnjuta på ett fåtal ställen i vårt land. Valfritt kött serveras på en svart granitplatta upphettad till c:a 450 grader. Gästerna får själva steka sin middag efter egen smak. Till köttet/fisken serveras valfria såser och potatisanrättningar samt grönsaker. Vi valde alla att äta Wärdshusets ryggbiff – rekommenderas! Till efterrätt serverades en Baileys- Pannacotta med färska jordgubbar, en i sanning utsökt anrättning som väl avrundade middagen. Vi avslutade sedan restaurangbesöket med en kopp nykokt kaffe och kaka. Stort Tack till Nils-Owe som höll i arrangemanget.

.

.

Borrby Frö Österlen Klubbträff den 23 sep 2012 kl:10.30. Årets sista crusingträff på Österlen startade som vanligt med frukost i Borrby. Med mat i magen crusade vi till Kivik och Äpplets hus eller Kiviks musteri som det också heter. En mycket intressant guidning följde igenom museum och äppelodlingar. Vi fick lära oss om ympning och namn på äpplen vi aldrig hört talas om. Vi fick se äppelträd som mer liknar vinstockar än vad vi är vana vid. Vi fick veta att Kiviks musteri nu drivs av 4:e generationen och också förstå kopplingen mellan Kiviks musteri och Åkesson på Kronovalls slott. Vägen tillbaka till Borrby gick på perfekta crusing vägar ledd av Kent Olsson. Sträckan under dagen blev totalt 75,1 km uppmätt av Frank Rambris. Tack Kent och Frank. Tillbaka på Borrby frö startade vi grillarna och i väntan på maten underhöll Lou Corbin vid flygeln. Ni som hört Lou spela tidigare vet ju att stämningen blir hög med omedelbar verkan.  Mätta återvände så var och en till sitt. Vi ser nu fram emot Julbordet och ett soligt 2013 - då klubben firar 20 år - med trevliga crusingar. 

.

.

Brostugan Klubbträff den 1 sep 2012 kl:10.30. Denna gång regnade det konstant hela tiden! Men det gjorde inte så mycket - vi tog vår räkmacka och kaffe och pratade och hade mycket trevlig. Det var två nya medlemmar som kom med och kände sig välkomna. Det kom 20 st Cadillac trots regnvädret - kanon. Cruising start kl:12.00 med 13 st Cadillac och denna gång körde vi genom villaområdena Älta och Gudö för att komma till VEGABAREN i Haninge. Sveriges första hamburgerbar började med drive in 1958. Det blev givetvis även hamburgare för oss alla i bästa USA stil - kanon. När vi skulle åka hem hade regnet avtagit och nästan slutat. 
Stort TACK till Einar och Karin som höll i arrangemanget. 
Nedan några "blöta" bilder från klubbträffen. 

.

.

Klubbträff den 26 aug 2012 - samträff Tidaholm, Skövde, Göteborg. Årets sista Klubbträff med cruising avhölls gemensamt med medlemmar från bland annat Tidaholm, Skövde, Göteborgs och besök av Stockholmsmedlemmar på semester i området. Det var många som vacklade i tron när man drog upp rullgardinerna på söndagsmorgonen och såg regn och regntunga skyar, och oavsett vilken väderlekstjänst man kikade på så lovade man regn, regn, och åter regn. Dock samlades en trogen skara både i Tidaholm och på JULA parkeringen i Partille för att gemensamt nyttja denna söndag till en trevlig klubbträff med första mötesplats Floby strax söder om Falköping. Allteftersom dagen gick så blev vädret bättre och bättre och paraplyerna fälldes ihop strax efter den trevliga och goda lunchen som intogs på Falköpings golfklubbs restaurang. Efter lunchen åkte karavanen vidare till Tidaholm och Tidaholms museum med Eddie Meduza utställning om denna speciella musikpersonlighet, i tillägg till deras ständiga utställningar om Tidaholms historia. En kort promenad senare i det fina soliga sensommarvädret så intogs en eftermiddags- fika, innan vi alla skiljdes åt för en återresa åt olika håll - i allt en MYCKET trevlig dag
tillsammans. Tack till Arne och Tommy för trevligt arrangemang. Nedan några bilder.

.

.

Österlen klubbträff 12/8 på Nostalgi Café The 50´s Museum, Tryde Tomelilla.
I strålande solsken och med glatt humör samlades vi på gräsmattan vid Borrby Frö för att inta kaffe och macka innan vi Cruisade vidare till Nostalgi Caféet i Tryde strax utanför Tomelilla. ”Nostalgi Café The 50’s Museum” är 1500kvm stort och rymmer det mesta från 50 talet. Nostalgi Café har varit med i många tidnings reportage och kan varmt rekommenderas för er som inte varit där. Det finns leksaker, köks inredningar, radioapparater butiksinredningar och naturligtvis bilar och mycket mycket mer. Temat för dagen var Cadillac och många besökare hade redan samlats från klockan nio på morgonen. Efter en mycket fin konsert av Christine Persson (dotter till Kaj Persson grundare till Nostalgi Café) samt prisutdelning till de fyra finaste Cadillacarna avrundade vi dagen med att Cruisa vidare till Ingelsta Kalkon och en grillbuffé. Stort TACK till Lars & Wera för ett trevligt arrangemang. Nedan några bilder.

.

.

Wheels Nat´s Stockholm i Hågelbyparken den 4 aug. 2012. 
Det var första gången som man prövade på att vara i Hågelbyparken, Botkyrka, efter att man nu bygger hus på Barkarby flygfält. Kalle och Bengt höll i klubbträffen och mutade in ett område med våra fina avspärrnings band redan dagen innan. Kalle och Bengt var som ni ser nedan på plats tidigt på morgonen och höll ordning på vår parkering. Det blev dock en liten miss - köerna var mycket långa och flera hade väntat i flera timmar på att få komma in. Stort TACK till Kalle och Bengt för ett väl genomfört arrangemang - Kanon !!!  Nedan några bilder från evenemanget.

Nu börjar det bli lite trångt vid vår parkeringsyta om man inte ska blockera in- och utfarterna.
.

Du är besökare nr sen 2012.xx.xx