ccscol2s.gif (7957 bytes)

Cadillac Club Sweden
Sveriges i särklass trevligaste Cadillac klubb!

Ur 2007 års fotoalbum... (del 3, aug - dec)
Sidan uppdaterad 2007.12.12

Del 1, jan - maj     Del 2, juni - juli     Del 3, aug - dec


Julbord på Kungshaga Herrgård utanför Orsa den 1 dec. 2007.
Nils-Owe bjöd in till ett mycket trevligt Julbord med mycket fina rätter. Krögaren Joachim Diefke med personal hade dukat upp med mängder av tyska specialiteter. Stort TACK till Joachim som ordnade ett så fint Julbord bara för oss och till Nils-Owe som stod för arrangemanget. God jul & Gott Nytt År från Orsa.

Årets sista CCS träff i Sydväst gick av stapeln på Stenungsbadens Yacht Club i Julbordets tecken denna 1a Advents helg i regn och rusk utanför fönstren, men med varm julstämning inne. 26 förväntansfulla medlemmar hade anslutit sig från när och fjärran och installerade sig i hotellets trevliga rum under lördagseftermiddagen. Och efter man tvättat resdammet ur ansiktet så startade kvällen i Lobbybaren med en god fördrink och mingelprat. Det dignande julbordet anfölls av hungriga CCS-are och man lät sig väl smaka av det väldigt goda som bjöds. Kvällen avslutades med dans till levande musik. Som vanligt är en hotellfrukost en av höjdpunkterna och detta var inget undantag trots att man frossat på ganska bra kvällen innan. Alla skiljdes åt med uppmaningen att hålla ögonen på kommande information från Cadillac Club Sweden avseende kommande våraktiviteter som förväntas bli nåt alldeles extra - som vanligt.        


GOD JUL & GOTT NYTT 2008
önskar Annelie & Pierre

Höstmöte i Halmstad den 22 & 23 sep. 2007. Över 40 st medlemmar deltog på  höstkonferensen på hotell Scandic Hallandia. Hotellet är beläget mitt i centrum nere vid Nissan som flyter rakt igen Halmstad. Vi startade med konferens kl:13 och deltagarna var mycket engagerade.
Lasse & Inger informerade om klubbens verksamhet.
Att deltagarna trivdes var det inget tvivel - det blev många glada skratt under eftermiddagen.
Här var det dags för fika med mängder av choklad och godis.
Efter en trevligt genomför konferens, blev det fria aktiviteter.
Kl:19.00 åt vi en välsmakande trerätters Cadillacmiddag.
Efter middagen klev Lou & Maj-Britt fram till pianot och vi fick trevlig underhållning. Några medlemmar passade på att ta sig en sväng om.
På söndagen var det uppställning för cruising. Det blev en lång karavan som slingrade sig ut från Halmstad.
Det blev ett litet stopp i Tylösand för fotografering.
Cruisingen fortsatte sedan till Svedinos bil & flygmuseum.
Här såg vi bl.a. en fin gammal Cadillac från 1928.
Vi fick information av guiden och gick sedan runt och tittade på alla bilar och flygplan. En stor samling av fordon ända från seklets början. Några tog en kopp kaffe eller dricka och därefter upplöstes årets höstträff för denna gång. Stort TACK till Bosse och Pierre som hjälpt till med planering och cruising och ett stort TACK till Peter, Raoul, Pierre och Stig för bilderna.

Motorklubbarnas dag i Jönköping den 16 sep. 2007. En Escalade 2007 från Holmgrens Bil och Stefans specialbyggda och världen största "Flakmoped" med en Cadillac V8 motor på 500ci - 8,2 liter, var på plats i vår monter. Regn och vind var inte till vår fördel, men besökarna kom ändå. För underhållningen svarade vår lokale radiopratare Hasse P (P4) som gick runt och intervjuade klubbarna. V8-moppen blev riktigt uppmärksammad vid vår välkända CCS flaggstång. September hälsningar från arbetsgruppen Stig, Magnus, Christina samt Mats från Holmgrens Bil. Stort TACK till alla som ställde upp denna regniga och blåsiga dag. Nedan några bilder från evenemanget.
Mats Krieg från Holmgrens Bil poserar vid Cadillac Escalade 2007 Trots vädret var stämningen god. Här samspråkar Mats och Stig.
Hasse P (P4) intervjuar Stig. Stefan o Stig startar V8;an.

 Flygets dag på Vallentuna Airport den 2 sep. 2007. Det kom 10st Cadillac till vår klubbparkering. Vädret var lite blåsigt och ostadigt och det kom en och annan regnskur. Trots allt blev det en mycket trevlig klubbträff. Stort TACK till Uffe som höll i arrangemanget. Nedan några bilder från flygfältet.

Avslutning i Huskvarna Folketspark den 28 aug. 2007. Onsdagsträffarna under sommaren i Huskvarna Folkets Park har varit mycket positiva med många besökande trots att vädret inte varit det bästa. Stort TACK till Stig som hållit i klubbens arrangemang. Nedan några avslutande bilder.

Power Meet i Emmaboda den 26 aug. 2007. Det började med kraftigt regnväder som växlade till en skön sensommardag under eftermiddagen. Vi fick besök av ett 30-tal fina Cadillac på vår klubbparkering. Stort TACK till Stig & Janette som höll i arrangemanget. Nedan några bilder från evenemanget.

Klubbträff i Göteborg den 12 aug. 2007. Denna gång gick cruisingen till Grindsmossens Café ca 5 mil söder om Göteborg med anor sedan 1700-talet. Karavanen ringlade sig genom gröna ek & bok skogar utmed södra stranden av sjön Lygnern. Väl framme vid Grindmossens Café i Tostared smakade det bra med en bit mat från deras eget kök. Efter intagen mat och fika så skiljdes våra vägar och var och en drog sig hemåt i duggregnet. Stort TACK till Pierre & Annelie för ett trevlig arrangemang.


Wheels Nats på Barkarby flygfält den 11 aug. 2007. Wheels firade 30 års jubileum på Barkarby i strålande solsken och hade extra underhållning med bl a The Boppers. Ca 120 Cadillacs kom till klubbparkeringen och bland dessa fanns några verkliga rariteter. En La Salle Coupe 1938, en Cadillac Sedanette 1946 och en Cadillac  Convertible 1947. En superfin Eldorado Convertible 1959 glänste också i solen. Stockholm Cruisingen, som startar kl:18.00 från Barkarby med Poliseskort in till Sveavägen, lär ha blåsts av vid 21-tiden av polisen pga överförfriskning bland åskådarna. Stort TACK till Erik, Elinar & Karin för arrangemanget och till Bengt för fina bilder.

1947 Convertible 1938 La Salle Coupé
1946 Sedanette 1959 Eldorado Convertible

Brostugan den 4 aug. 2007. I semestertider samlades ett dussin fina Cadillacs vid Brostugan. 9 st drog vidare till Taxinge slott där vi lät oss väl smaka av det grandiosa kakbordet. Karin hade grundat för besöket och vi ställde upp bilarna framför slottsbyggnaden. Bild bifogas. Stort TACK till Karin och Bengt för arrangemanget.


Du är besökare nr sen 2007.08.12